Spring naar de inhoud

Fruitpauze en traktaties

Fruit eten
Iedere ochtend vanaf 10.15 uur gaan we in alle groepen fruit eten. U kunt uw kind(eren) een beker drinken en fruit meegeven naar school. We vinden het belangrijk dat er op school gezond wordt gegeten. We vragen u dan ook om hier rekening mee te houden. Dit schooljaar doen we mee aan het Europese Groente & Fruitproject. Hierbij krijgen we voor de dinsdag, woensdag en donderdag iedere week fruit en groente aangeleverd. Er is standaard keuze uit 3 verschillende fruitsoorten, van appels en bananen, (bloed)sinaasappels en druiven tot mango en honingmeloenen. Door deelname aan dit project hoeft u deze dagen geen fruit mee te geven. 

Traktaties

Als uw kind jarig is, mag er op school worden getrakteerd.

Traktaties kunnen ’s morgens aan uw kind worden meegegeven of voor schooltijd worden gebracht. Er is (beperkt) ruimte in de koelkast, mocht dat nodig zijn.

Ook kunt u voor de pauze zelf met de traktatie op school komen. U mag als ouder bij het trakteren aanwezig zijn om bijv. een foto of video te nemen. Hierbij is het alleen toegestaan het eigen kind te fotograferen of op te nemen op video.

Wilt u de traktatie voor de pauze komen brengen? Overlegt u dan even met de leerkracht rond welk tijdstip dit het best uitkomt. 

We vragen u te denken aan gezonde traktaties. Een verjaardag is een feestje voor het kind, maar ook van groente en fruit zijn prachtige traktaties te maken. Een klein beetje zoetigheid vinden we in dit geval niet erg, maar indien een traktatie te groot is of te veel snoep bevat, laten we de kinderen niet alles op school opeten. Kinderen krijgen het dan na schooltijd mee naar huis. 

samen uniek